Het Dare2b-Olympia-MTB Team is een verdere uitbouw van het Dare2b Waasland MTB Team, wat al jaren een gevestigde waarde is in eigen streek en daarbuiten. In overleg met de sponsors is overeen gekomen om de naam van het team te veranderen naar Dare2b-Olympia-MTB Team. De structuur van het team blijft zoals voorheen en we blijven ons inzetten om jongeren de kans te geven om onder begeleiding aan mountainbike-competitie te doen

Doelstelling

De doelstelling van het team is om talentvolle jongeren de kans te geven om aan competitie te doen. We zijn een team die de jongeren daarin begeleiden, in samenwerking met ervaren trainers. Ze krijgen de kans om aan competitie te doen, maar tegelijkertijd ook fun beleven op de fiets . Niets moet, alles mag …. met de nodige fun !

Training

De renners werken  hun individuele trainingen af in samenspraak met hun trainers, gecombineerd met enkele begeleide stages op specifieke momenten.

Wedstrijden

De meeste renners rijden alle nationale wedstrijden zoals de Flanders Cup, Wallonia Cup en UCI wedstrijden in België. Belangrijke doelen zijn het Belgisch en het Provinciaal kampioenschap. De beloften van ons team rijden naast de XC-wedstrijden ook marathons , waaraan ook Junior Lizander Cardyn en Belofte  Yenzy Anthuenis deelnemen,  en zelfs marathonmeerdaagse zoals BeMC, waaraan Belofte Ignace Sack dit jaar zal deelnemen. Strandraces zijn voor Belofte Yenzy Anthuenis en City Mountainbike races zijn voor Belofte Bram Creve.